Weerbaarheidstraining

  • Hoe maak je duidelijk wat jij wilt?
  • Wanneer zeg je stop?
  • Hoe zeg je: tot hier en niet verder!

‘Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen?’

Bij huiselijk geweld worden je grenzen steeds verder verlegd. Dit kan een negatieve invloed hebben op je weerbaarheid.

Na verloop van tijd denk je misschien dat grenzen stellen toch niet helpt. Misschien denk je: als ik er tegenin ga, wordt het alleen maar erger.
Totdat je denkt: hoe heb ik het ooit zo ver laten komen?

Leer opnieuw je grenzen stellen

Blijf Groep biedt weerbaarheidstrainingen aan. Als deelnemer leer je hoe je intimidatie, geweld en ander gedrag dat te ver gaat, eerder kunt herkennen. Ook leer je welke stappen je kunt zetten om dit te stoppen. Zo vergroot je je weerbaarheid stapje voor stapje en word je weer de baas over je eigen leven.

Sterk, een training voor vrouwen
Vrouwen die (traumatische) ervaring hebben met een vorm van grensoverschrijdend gedrag of huiselijk geweld kunnen deelnemen aan een training Sterk. Je leert op je eigen tempo om (opnieuw) je grenzen te herkennen en te stellen, om nee te zeggen en ruimte nemen voor jezelf. De oefeningen zijn gericht op het ervaren van eigen kracht, ontspanning en grenzen. Je oefent fysieke en verbale manieren om jezelf te beschermen, om manipulatie te stoppen en om te gaan met woede en angst. Deelnemers krijgen meer zelfvertrouwen en inzicht in patronen. Het laatste deel bestaat uit een groepsgesprek waarin ruimte is voor uitwisseling en je informatie krijgt over onderwerpen die samenhangen met empowerment en weerbaarheid. Deze groepstraining van 12 wekelijkse bijeenkomsten wordt begeleid door een docent weerbaarheid en een maatschappelijk werker.

Waar en wanneer voorjaar 2018

Bekijk hier de flyers voor de trainingen sterk in het voorjaar van  2018 in Amsterdam Noord, Oost, Zuid, West, Zuidoost, en Nieuw-West. In IJburg start dit najaar weer een training. Op de flyers staat informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Weerkracht, een training voor mannen
Blijf Groep geeft ook een actieve en intensieve training voor mannen die slachtoffer zijn (geweest) van geweld in afhankelijkheidsrelaties.
Tijdens de training wordt onder meer gewerkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, het leren stoppen van manipulatie en conflicten en het leren omgaan met woede en angst.
Deze groepstraining van 8-10 wekelijkse bijeenkomsten wordt begeleid door een docent weerbaarheid en een maatschappelijk werker van Blijf Groep.

In mei 2018 start weer een nieuwe training in Amsterdam West. Bekijk hier de flyer voor meer informatie over het aanmelden voor deze training Weerkracht.

NIEUW! Sterk, senioren
Bij voldoende (8) aanmeldingen start een cursus voor senioren. Deze cursus is speciaal gericht op ouderen (65+) die slachtoffer zijn (geweest) van huiselijk geweld.
Neem voor meer informatie en aanmelden voor deze training contact op met Pyrrha Singerling: p.singerling@blijfgroep.nl

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112