Gedragsdeskundige

Ben jij Gedragsdeskundige en wil je je expertise graag inzetten voor bevordering van duurzame veiligheid bij huiselijk geweld? En wil je samen met collega’s en ketenpartners werken aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de hulpverlening rondom huiselijk geweld?

Blijf Groep is per direct op zoek naar

3 Gedragsdeskundigen
32-36 uur per week
(24 – 28 uur bespreekbaar)
 

Wie zijn wij?
Blijf Groep is expert op het gebied van huiselijk geweld. Ons doel is het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang, aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen regelmatig aandacht voor het maatschappelijke probleem van huiselijk geweld. Om onze complexe doelgroep zo goed mogelijk te kunnen helpen, werken we intensief samen met ketenpartners in o.a. de specialistische Jeugdhulp. We werken met onderbouwde methodieken als Krachtwerk, Veerkracht en de Oranje Huis aanpak. Ook participeren we  in (wetenschappelijk) onderzoek over huiselijk geweld. Bv het onderzoek naar de Oranje Huis Aanpak door het Verwey-Jonker Instituut.

Blijf Groep werkt met zelforganiserende teams die ondersteund worden door inhoudelijk begeleiders, teamcoaches en adviseurs op diverse gebieden. Ons werkgebied ligt in Noord Holland en Flevoland. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep.

Wat ga je doen?
Als Gedragsdeskundige maak je onderdeel uit van het primaire proces van Blijf Groep. Afhankelijk van de omvang van je functie ondersteun je één of meerdere teams, mogelijk op verschillende locaties. Je hebt direct contact met cliënten ten behoeve van de hulpverlening en je  werkt intensief samen met de maatschappelijk werkers m.b.t. individuele behandelplannen om duurzame veiligheid te bevorderen. Onderstaande taken behoren o.a. tot je takenpakket.

  • Je initieert of verricht werkzaamheden ten behoeve van de (psycho) diagnostiek en begeleiding en /of behandeling van aangemelde en /of geplaatste cliënten.
  • Je adviseert de organisatie inzake aspecten van het hulpverleningsbeleid en de ontwikkeling van effectieve zorgpaden.
  • Je vertegenwoordigt Blijf Groep in regionale netwerken waar je  inhoudelijke kennis van belang is en meerwaarde heeft.

Als Gedragsdeskundige leg je verantwoording af aan de Manager Primair Proces.

Wie ben jij?

  • Je hebt een afgeronde Academische opleiding in (Ontwikkelings-)psychologie of (Ortho-) Pedagogiek.
  • Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt kennis van diagnostiek en voor de sector relevante methodieken (o.a. systeemtherapie). Ook heb je kennis van de sociale kaart.
  • Je bent in staat cliënten en collega’s te overtuigen, motiveren, corrigeren en stimuleren ten einde een gedragsverandering te bereiken.
  • Je ben stressbestendig en hebt improvisatievermogen.
  • Je hebt een ondernemende en pro-actieve instelling en bent in staat samenwerkingsprocessen te bevorderen.
  • Je  hebt een respectvolle, klantgerichte houding

Gezien de zwaarte van de problematiek van onze cliënten (uit onderzoek door Verwey-Jonker Instituut is gebleken dat 75% van onze cliëntèle in de opvang te maken heeft met jeugdtrauma’s) vragen wij ervaren Gedragsdeskundigen die met ons willen bouwen aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van onze hulpverlening. We bieden een mooie combinatie van uitvoerende taken in het primair proces en een ontwikkelopdracht.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een professionele, dynamische en prettige werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s. De arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 10 (minimaal € 2.947,- maximaal € 4.420,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Blijf Groep biedt ruime mogelijkheden voor inrichting van een goede balans tussen je werk en je privéleven. Wij  bieden een aanstelling van één jaar, bij goed functioneren kan dit omgezet worden naar een vast contract.

Enthousiast?
Enthousiast na het lezen van deze vacature? Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 20 juli 2018 onder vermelding van vacaturenummer 201838 naar vacature@blijfgroep.nl. Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de vacature, dan kun je contact opnemen met Jolanda Vader, manager Primair Proces via 06-27 83 64 63

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112