Docent Weerbaarheid

Blijf Groep is een moderne, professionele organisatie met ruim 300 medewerkers. Ons werkgebied ligt in Noord-Holland en Flevoland. Wij ontwikkelen en delen kennis over huiselijk geweld en vragen structureel steun en aandacht van de Nederlandse samenleving. Veilig Thuis Flevoland is onderdeel van Blijf Groep en maakt zich er hard voor dat iedere burger van Flevoland, ongeacht leeftijd of woonsituatie, kan leven of opgroeien in een veilige thuissituatie, vrij van huiselijk geweld en kindermishandeling. Wij realiseren ons dat we bij al onze activiteiten samen sterker zijn dan alleen.

Blijf Groep zoekt in Amsterdam per direct een:

Docent Weerbaarheid
voor 12-20 uur per week

Als docent Weerbaarheid ben je verantwoordelijk voor het organiseren en geven van trainingen en workshops weerbaarheid aan diverse doelgroepen, vaak samen met een maatschappelijk werker. Daarnaast behoren onderstaande werkzaamheden tot je takenpakket.
De docent Weerbaarheid;
•    Stelt -binnen de gestelde kaders- leerdoelen vast naar aanleiding van in- en/of externe trainingsbehoeften en vertaalt deze leerdoelen in de lesstof.
•    Evalueert de trainingen, vaak samen met een maatschappelijk werker en rapporteert erover.
•    Voert zo nodig individuele intake of verwijzingsgesprekken met deelnemers.
•    Verricht bijbehorende administratieve en registratiewerkzaamheden.
•    Houdt zich op de hoogte van (technische) ontwikkelingen binnen het vakgebied.
•    Ontwikkelt trainingsmateriaal en werkvormen
•    Draagt bij aan de verdere methodiekontwikkeling, mede op basis van de uitgevoerde trainingen en opgevangen signalen uit de werkomgeving.

Profiel van de functie
Wij zijn op zoek naar gedreven kandidaten met een afgeronde relevante HBO opleiding die zich flexibel, zelfstandig en coöperatief in kunnen zetten. Je hebt een lesbevoegdheid op het gebied van psycho-fysieke weerbaarheid en de voor een docent weerbaarheid vereiste eigen vaardigheid op gebied van zelfverdediging. Kennis van traumasensitief werken strekt tot aanbeveling evenals
het kunnen aanbieden van spel, sport-  en andere beweegvormen. Je hebt je kennis van het werkveld van Blijf Groep. Tevens beschik je over goede didactische vaardigheden voor het begrijpelijk en doeltreffend overbrengen van kennis en vaardigheden en het beïnvloeden van houding. Je hebt ervaring met lesgeven aan diverse doelgroepen. Je hebt een uitstekend analytisch vermogen voor het bepalen van de trainingsbehoefte en bent creatief in het ontwikkelen en samenstellen van programma’s. Tevens ben je instaat om zowel met externe- als interne klanten effectief samen te werken. Daarnaast ben je enthousiasmerend voor overwinnen van drempels bij deelnemers en beschik je over goede sociale vaardigheid voor het scheppen van een veilige sfeer in de lesomgeving.

Aanbod
Wij bieden je een leuke, gezellige en dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s.
Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.494,- maximaal € 3.553,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Het gaat in eerste instantie om een dienstverband van één jaar.

Reacties
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met mevrouw P. Singerling, Docent Weerbaarheid op telefoonnummer 06-31973341.
Stuur uw motivatiebrief met CV onder vermelding van vacaturenummer 201801 naar vacature@blijfgroep.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112