Coördinator Vrijwilligers

Ben jij een vrijwilligers coördinator die zijn of haar bijdrage wil leveren aan een organisatie die als doel heeft het stoppen van huiselijk geweld? Ben je een pionier en wil je werken in een leuk team met gedreven en betrokken collega’s in hartje Amsterdam? Lees dan snel verder!

Het doel van Blijf Groep is het stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in afhankelijkheidsrelaties. Wij bieden, coördineren en organiseren directe hulp op maat, thuis of in de opvang, aan iedereen die met dit soort geweld te maken heeft. Onze medewerkers gaan onveilige situaties niet uit de weg. Wij staan voor de cliënt en voor elkaar: professioneel, krachtig en met lef.

Voor het Oranje Huis in Amsterdam zijn wij per direct op zoek naar een:

Coördinator Vrijwilligers
24 uur per week

Wat ga je doen?
De ambitie van Blijf Groep is om de inzet van vrijwilligers tot een vanzelfsprekend onderdeel van de organisatie te maken. De coördinator werft en begeleidt de vrijwilligers en draagt daarnaast zorg voor de inbedding van het onderwerp op de locatie. De onderstaande werkzaamheden behoren onder meer tot je takenpakket.

• Bijdragen aan het beleid en de visie op de inzet van vrijwilligers binnen Blijf Groep.
• Opzetten van een werkbare structuur op de inzet van vrijwilligers.
• Organiseren en monitoren trainings- en coaching behoeften van begeleiders en vrijwilligers (training/coaching/intervisie) (bijvoorbeeld bejegening cliënten, omgaan met agressie, werving en selectie van vrijwilligers, begeleiden van vrijwilligers)
• Knelpunten signaleren en oplossen.
• Ondersteunen bij en stimulering van werving nieuwe vrijwilligers in samenspraak met de betrokken rolhouders.

Wie ben jij?
Ben jij de pionier die de inzet van vrijwilligers in ons Oranje Huis in Amsterdam wil ontwikkelen en begeleiden? Zet je graag ergens je tanden in? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het onderwerp ‘vrijwilligers’ moet namelijk nog op de kaart gezet worden, er moeten vrijwilligers geworven worden, er moet uitgewerkt worden wat zij gaan doen en vooral moet er op locatie een structuur gecreëerd worden waarin de inzet van vrijwilligers een vanzelfsprekend onderdeel is van de hulpverlening in het Oranje Huis. Wij zijn op zoek naar een gedreven kandidaat met HBO werk- en denkniveau. Je hebt ervaring met het opzetten van nieuwe projecten en hebt affiniteit met de doelgroep.

Hoe werken wij?
Bij Blijf Groep werken we met zelforganiserende teams. Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de tevredenheid van cliënten en aan het werkplezier van de medewerkers. Onze medewerkers in de teams krijgen de verantwoordelijkheid en ruimte om het eigen werk te organiseren. Ons werk richten wij in met minder regels, procedures en lijstjes, alleen de noodzakelijke kaders en afspraken.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een professionele en dynamische werkomgeving met betrokken en gedreven collega’s.
Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Sociaal Werk, salarisschaal 8 (minimaal € 2.544- maximaal € 3.624,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur). Het gaat in eerste instantie om een dienstverband van een jaar.

Ben je enthousiast?
Voor meer informatie over deze functie kun je op contact opnemen met Leonie Hutten op telefoonnummer 06-31995507 Stuur je motivatiebrief met CV vóór 17 augustus 2018 onder vermelding van vacaturenummer 201846 naar vacature@blijfgroep.nl

 
Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Voor hulp:

Voor hulp, advies en informatie belt u:
088 234 24 50

 

In geval van nood:

Neem geen risico

Bel 112